صفحه اصلی > تحلیل شبکه اجتماعی : وضعیت بازار خودرو در شبکه‌های اجتماعی؛ بهترین و بدترین خودروهای رایج در بازار ایران از نگاه کاربران ایرانی کدام است؟

وضعیت بازار خودرو در شبکه‌های اجتماعی؛ بهترین و بدترین خودروهای رایج در بازار ایران از نگاه کاربران ایرانی کدام است؟

 

آیا این روزها قصد خرید خودرو دارید یا یکی از دست‌اندرکاران شرکت‌های ساخت یا واردات خودرو هستید و می‌خواهید نظر مصرف‌کنندگان را درباره خودروهای موجود در بازار بدانید؟ در راستای گزارش‌های تحلیلی و تخصصی دیتاک با موضوع برندها، سراغ بازار خودرو رفتیم که بحث آن این روزها خیلی داغ است. ایرانیان از خودروهایی که در هر کلاس قیمتی سوار می‌شوند چقدر در شبکه‌های اجتماعی ابراز رضایت می‌کنند؟ پاسخ داده‌محور به این سوال، احتمالا کمک بزرگی به شما خواهد کرد…

 

اگر هنوز با مجموعه گزارش «برندهای ایرانی در شبکه‌های اجتماعی» آشنایی ندارید…

دیتاک مدتی است انتشار مجموعه گزارش‌هایی را با موضوع «برندهای ایرانی در شبکه‌های اجتماعی» آغاز کرده است. در این گزارش‌ها، با بررسی میلیون‌ها محتوا در شبکه‌های اجتماعی به موضوعی پرداخته‌ایم که علیرغم اهمیت فراوان، کمتر با نگاه جامع و کارشناسی بررسی شده: حضور و فعالیت برندهای ایرانی در شبکه‌های اجتماعی! در این گزارش‌ها به معیارهای مهمی چون «آگاهی از برند در شبکه‌های اجتماعی»، «سهم صدای اجتماعی» و «نرخ تعامل» صفحات برندها پرداخته‌ایم و تلاش کرده‌ایم از دل این مفاهیم، اطلاعات و بینش‌هایی مفید و قابل اتکا در مورد نحوه فعالیت برندهای فعال در صنایع مختلف در شبکه‌های اجتماعی استخراج کنیم. با توجه به اهمیت روزافزون حضور و فعالیت کسب و کارها در شبکه‌های اجتماعی (که در ابتدای این پست وبلاگ مفصل به آن پرداخته‌ایم)، امیدواریم بینش‌ها و آمار و ارقامی که در این گزارش‌ها ارائه می‌شوند راهگشای برندهای مطرح ایرانی در مسیر سیاستگذاری داده‌محور و فعالیت هرچه بهتر و هدفمندتر در فضای مجازی باشند.

 

شرح وضعیت فعلی بازار خودرو ایران

ارزش بازار خودرو در ایران حدود ۳۸ میلیارد دلار برآورد می‌شود. سالهاست که بخش قابل توجهی از این بازار را خودروهای تولید داخل که دو شرکت خودروسازی دولتی یعنی ایران خودرو و سایپا هستند به خود اختصاص داده‌اند. در سال‌های اخیر به دلایلی چون انحصار، صنعت خودرو کشور آماج انتقادات شدید بوده است. به این بخش از گزارش سالانه کارنامه توجه کنید:

طبق این نمودار، بخش اعظم (85 درصد) خودروهای عرضه‌شده در کشور در سال 1402 توسط سایپا و ایران خودرو تولید شده است. بسیاری از ایرانیان معتقدند خودروهای داخلی به دلیل ممنوعیت ورود خودروهای خارجی به کشور، کیفیت پایین و قیمت بالا دارند و قابل قیاس با نمونه‌های رایج در بازار بین‌المللی نیستند. داده‌ها هم بر  این موضوع صحه می‌گذارند. چنانچه در بخش دیگری از گزارش کارنامه* اشاره شده است، 25 درصد خودروهای صفر (داخلی و مونتاژی) کارشناسی‌شده توسط کارشناسان این شرکت در سال گذشته دچار نقص فنی یا بدنه بوده‌اند.

*مجموعه کارنامه که سالها در حوزه خدمات و معاملات خودرو فعالیت موفق داشته، با کارشناسی بیش از 350 هزار خودرو آمار جالبی در گزارش سالانه خود ارائه داده است. در اینجا از آمار ارائه‌شده در این گزارش کمک گرفتیم.

 

چرا بررسی رضایت کاربران از خودروها در شبکه‌های اجتماعی مهم است؟

شبکه‌های اجتماعی باعث شده‌اند که نقد و بررسی محصولات در همه بازارها از جمله خودرو از انحصار خارج شود و حالتی دموکراتیزه به خود بگیرد. نقد و بررسی‌های منجر به تصمیم‌گیری در مورد خرید خودرو در گذشته در انحصار روزنامه‌نگاران، کارشناسان، فروشندگان یا متخصصان سرشناس حوزه خودرو بود اما، اکنون مصرف‌کنندگان با کمک فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به تجربیات بی‌شماری دسترسی دارند و می‌توانند به راحتی اطلاعات مفید و مرتبط را پیدا کنند. این تمرکززدایی باعث شده که مصرف‌کنندگان محصولات مختلف از جمله خودروها بتوانند آزادانه و بیطرفانه نظر خود را درباره تجربه خود از محصول مورد نظر بیان کنند، با یک جستجوی ساده در جریان تجربیات سایر کاربران قرار بگیرند، دیدی جامع درباره محصول پیدا کنند و تصمیمی آگاهانه درباره انتخاب کالای مورد نظر خود بگیرند. اگرچه، یک کاربر عادی احتمالا مجهز به ابزار و اطلاعات کافی برای کنار هم قرار دادن حجم زیاد اطلاعات کنار هم و تجزیه تحلیل آنها با هدف گرفتن یک تصمیم داده‌محور نیست؛ اینجاست که علم داده به کمک مصرف‌کنندگان می‌آید. 

از سوی دیگر، این تحول برای برندها نیز فرصتی ایدئال فراهم کرده، زیرا می‌توانند از داده‌های آنلاین برای بررسی دقیق اینکه برندشان چگونه توسط گروه‌های مختلف مصرف‌کنندگان درک می‌شود، بدون نیاز به انجام نظرسنجی استفاده کنند. نیاز به تاکید نیست که ضروری است که برندهای خودروسازی در شبکه‌های اجتماعی، یعنی مکانی که بحث‌ها به طور واقعی در جریان است، حضور داشته باشند.

 

رضایت کاربران شبکه‌های اجتماعی از خودروهای سواری رایج در بازار خودرو ایران؛ آریزو5 محبوب‌ترین خودروی بررسی‌شده

در پژوهش وضعیت بازار خودرو در شبکه‌های اجتماعی، میزان رضایت کاربران از تعدادی از خودروهای رایج و پرفروش در بازار خودرو کشور را بررسی کرده‌ایم. این پژوهش و نمونه‌های احتمالا مفصل‌تری که در آینده سراغشان می‌رویم، علاوه بر کمک به دست‌اندرکاران و فعال صنعت خودرو، در سنجش میزان رضایت مصرف‌کنندگان از محصولاتشان، می‌تواند به آنها که قصد خرید خودرو دارند نیز در انتخاب خودروی مناسب کمک کند. بعضی نتایج بررسی رضایت کاربران شبکه‌های اجتماعی از خودروهای پرفروش را در ادامه می‌بینید: 

 

  • در یک روند کلی، رضایت ابرازشده توسط کاربران با افزایش قیمت افزایش پیدا می‌‎کند.
  • از میان خودروهای بررسی‌شده، تولیدات ایران خودرو در قیاس با سایپا رضایت بیشتری در کاربران ایجاد کرده‌ و خودرو کوییک کمترین رضایت را میان کاربران ایجاد کرده است.
  • در میان خودروهای بررسی‌شده، آریزو۵ بیشترین رضایت را ایجاد کرده است. این خودرو اختلاف قابل توجهی با سایر خودروهای بازه قیمتی خود دارد. خودروی کی ام سی J7 جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است.
  • در مورد خودرو پژو 206 بیشتر از همه خودروها صحبت شده است. پژو ۲۰۷ در رتبه دوم قرار دارد.
  • بخش قابل توجهی از انتقادات مطرح‌شده نسبت به خودروهای خارجی مربوط به عدم تحویل به موقع آنها یا عدم تطابق قیمت و کیفیت در ایران با قیمت و کیفیت آنها در بازار جهانی است.

  • از میان برندهای سازنده/واردکننده خودرو، سایپا بیشترین سهم صدای اجتماعی را داشته اما، منفی‌ترین احساسات را نیز در کاربران برانگیخته است.
  • شرکت کرمان موتور، مثبت‌ترین احساسات را در کاربران موجب شده و پس از آن مدیران خودرو در جایگاه دوم قرار دارد.
  • به طور کلی، واردکنندگان و خودروهای مونتاژی رضایت بیشتری را در کاربران برانگیخته اند.

 

با دیتاک تماس بگیرید…

اگر شما یکی از مدیران یا دست‌اندرکاران یکی از برندهای ایرانی هستید، دیتاک همواره آماده کمک به شماست. برای ارائه تحلیل‌های موشکافانه و بررسی 360 درجه وضعیت برند خود در فضای مجازی، کافیست با دیتاک تماس بگیرید.

 

 

برچسب ها :

زهرا کرمی

مقالات مرتبط

اصل داستان به روایت دیتاک: جریان معرفی رسانه‌های حامی دولت پزشکیان چه بود؟

«میدان رسانه‌های تاثیرگذار، روایت‌ها و انتقادات»، عنوان یکی از بخش‌های گزارش «صدای…

گزارش دیتاک درباره صنعت بیمه؛ آیا گفتگوهای مجازی پیش‌بینی کننده فروش در دنیای واقعی است؟

«صنعت بیمه از نگاه کاربران شبکه‌های اجتماعی» عنوان گزارش تخصصی تازه دیتاک…

گزارش دیتاک پربازدیدترین هولدینگ‌های ایرانی در شبکه‌های اجتماعی

پربازدیدترین هولدینگ‌های ایرانی، یکی دیگر از گزارش‌های دیتاک درباره برندهای ایرانی در…

دیدگاهتان را بنویسید