توجه افکار عمومی اهمیت زیادی برای شخصیتهای سیاسی دارد. به ویژه در دوران نزدیکتر به انتخابات. شخصیتهای سیاسی با مطالعه نظرات افراد در شبکههای اجتماعی میتوانند میزان محبوبیت یا توجه مردم را به خود بسنجند.
دیتاک با توجه به توان تحلیل بیگ دیتا در ماه خرداد میزان توجه کاربران را به این افراد بررسی کرده است.
تحلیل دیتاک از اینستاگرام و توییتر در این زمینه نتایج زیر را در برداشت:
نامهایی چون قالیباف، رئیسی، احمدی نژاد، لاریجانی و ظریف بیش از دیگران تکرار شده است. در توییتر بیش از اینستاگرام پیرامون شخصیتهای سیاسی صحبت و تبادل نظر رخ داده است. در اینستاگرام به دلیل ماهیتش کمتر در مورد شخصیتهای سیاسی صحبت شده است.
در اینفوگرافی زیر میتوانید ردهبندی چهرههای سیاسی را بر اساس تکرار نام آنها در توییتر و اینستاگرام مشاهده کنید. اعداد به صد نرمال شده است. به عبارت دیگر بیشترین تکرار صد محاسبه شده و بقیه به همان نسبت از صد محاسبه شدهاند.
نام قالیباف با توجه به نقشش در ریاست مجلس در ماه خرداد، هم در توییتر هم در اینستاگرام برجستهتر بوده است.
نام رئیسی نیز در هر دو بستر با توجه به فعالیتهای وی در ریاست قوه قضائیه و برگزاری دادگاههای دانهدرشتهای اقتصادی، مطرح شده است.
در عین حال نام دو شخصیت فوق در رابطه با گمانه زنیهای انتخابات سال ۱۴۰۰ نیز در فضای شبکههای اجتماعی مطرح است.
نام ظریف، لاریجانی و احمدینژاد نیز تقریباً به یک اندازه در توییتر تکرار شده است.
نام احمدینژاد بیشتر در موضوع شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مطرح شده است. او در اینستاگرام مقام دوم توجه را کسب کرده است که نشاندهنده آغاز فعالیت طرفدارن وی برای انتخابات ریاست جمهوری است.
نام نمکی وزیر بهداشت به دلیل فعالیتهایش در مبارزه با ویروس کرونا در میان چهرههای سیاسی دیده میشود.
جهانگیری، میرسلیم، جهرمی، جلیلی، زاکانی، محسن رضایی، مطهری و شمخانی از سایر نامهایی هستند که در توییتر مورد توجه کاربران بودهاند.
میرسلیم، نوبخت و جهرمی از معدود نامهایی بودند که در اینستاگرام هم مورد توجه کاربران قرار گرفتهاند.