Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the harika domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/dataakco/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 6114
گزارش دیتاک پربازدیدترین هولدینگ‌های ایرانی در شبکه‌های اجتماعی – بلاگ دیتاک
صفحه اصلی > تحلیل شبکه اجتماعی : گزارش دیتاک پربازدیدترین هولدینگ‌های ایرانی در شبکه‌های اجتماعی

گزارش دیتاک پربازدیدترین هولدینگ‌های ایرانی در شبکه‌های اجتماعی

پربازدیدترین هولدینگ‌های ایرانی، یکی دیگر از گزارش‌های دیتاک درباره برندهای ایرانی در شبکه‌های اجتماعی است که به تازگی منتشر شده است. در این مطلب، مروری کوتاه بر این گزارش داشته‌ایم.

مشاهده نسخه کامل گزارش

شبکه‌های اجتماعی امروز به یکی از اصلی‌ترین کانال‌های ارتباطی و تبلیغاتی تبدیل شده‌اند که برندها از آن برای ایجاد ارتباط با مشتریان و معرفی محصولات خود بهره می‌برند. در این فضا، کاربران نه تنها با محتوای تبلیغاتی برندها روبرو می‌شوند، بلکه نظرات، نقدها و تجربیات واقعی خود را درباره برندها به اشتراک می‌گذارند و فضای گفت‌وگو را گسترش می‌دهند. این بازخوردها به عنوان صدای واقعی مشتریان شناخته می‌شود که می‌تواند اطلاعات بی‌واسطه و ارزشمندی برای برندها فراهم کند. شنیدن صدای مشتریان در این فضا، به ویژه برای برندها و هلدینگ‌ها، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا به آن‌ها کمک می‌کند تا نیازها و انتظارات مشتریان خود را بهتر درک کنند و استراتژی‌های خود را بر اساس آن تنظیم نمایند.

 

هلدینگ چیست؟

هلدینگ در اینجا به شرکتی گفته می‌شود که مالکیت و کنترل چندین برند یا شرکت زیرمجموعه را برعهده دارد یا سهام‌دار عمده آن شرکتها است و با مدیریت متمرکز بر فعالیت‌ها و عملکرد آن‌ها نظارت می‌کند. برندهای زیرمجموعه هلدینگ، برخلاف برندهای مستقل، معمولاً از سیاست‌ها و منابع مشترکی بهره‌مند هستند و تحت راهبردهای یکپارچه‌ای که هلدینگ تعیین می‌کند، عمل می‌کنند.

در مورد هولدینگ‌های ایرانی، نیاز است به نکات زیر اشاره کنیم:

  • برخی هلدینگ‌ها ممکن است خود زیرمجموعه سازمان‌های بزرگ‌تری باشند که در این گزارش ذکر نشده‌اند. همچنین، همه زیرمجموعه‌های هلدینگ‌ها معرفی نشده‌اند و تنها برندهای اصلی ذکر شده‌اند. برای مثال، گروه گلرنگ و شستا دارای زیرمجموعه‌های زیادی هستند که چون به عنوان برند شناخته نمی‌شوند، به آن‌ها پرداخته نشده است.
  • ایرانسل و همراه اول از سهامداران عمده «روبیکا» هستند، به همین دلیل این برند زیرمجموعه هر دو هلدینگ به شمار می‌آید.
  • برخی برندهای زیرمجموعه، خود شامل زیرمجموعه‌های دیگری هستند و به عنوان هلدینگ شناخته می‌شوند. در این گزارش، این برندها زیر هلدینگ اصلی یا بزرگ‌تر قرار گرفته‌اند. برای مثال، ذره‌بین، شاد، اوانو و روبیکا زیرمجموعه‌های همراه اول هستند که در اینجا در بخش شرکت مخابرات ایران آورده شده‌اند. همچنین اسنپ شاپ، اسنپ دکتر و… زیرمجموعه اسنپ هستند و از آنجا که ایرانسل سهام عمده اسنپ را در اختیار دارد، این برندها نیز در بخش ایرانسل قرار گرفته‌اند.

 

پراکندگی برندهای پربازدید: مستقل یا زیرمجموعه هلدینگ؟

بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده از بررسی صد برند پربازدید در شبکه‌های اجتماعی توسط دیتاک، 56 درصد از این برندها زیرمجموعه هلدینگ‌ها هستند و 44 درصد به‌طور مستقل فعالیت می‌کنند. این آمار نشان می‌دهد که هلدینگ‌ها و برندهای زیرمجموعه هلدینگ توانسته‌اند موقعیت قوی‌تری در فضای شبکه‌های اجتماعی پیدا کنند. اگرچه این موقعیت نشان‌دهنده محبوبیت بیشتر یا کمتر نیست و تنها وضعیت آگاهی از برند (Brand Awareness) آن‌ها را در فضای شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. این آگاهی از برند می‌تواند به واسطه تبلیغات و استفاده از ابزارهای بازاریابی خود برند اتفاق افتاده باشد یا به دلیل گفتگوها، نقدها و نظرات کاربران این شبکه‌ها درباره برند مورد نظر صورت گرفته باشد.

 

آیا هلدینگ‌داری در ایران موفق است؟

در ایران، هلدینگ‌داری به عنوان یک مدل مدیریتی توانسته است به نتایج موفقی دست پیدا کند، اما این موفقیت به نوع صنعت، ساختار مدیریتی و توانایی هم‌افزایی هلدینگ‌ها بستگی دارد. گزارش دیتاک به سنجش موفقیت این هلدینگ‌ها نپرداخته و تنها میزان بازدیدی که هلدینگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی کسب کرده‌اند را مورد بررسی قرار داده‌است.

برای مثال، هلدینگ گلرنگ با بیش از 30 برند شناخته‌شده، با 2.9 درصد بازدید شبکه‌های اجتماعی، در رتبه‌ای پایین‌تر از برخی رقبای کوچک‌تر خود قرار دارد. بر اساس این آمار، ایرانسل با 36.3 درصد و شستا و مخابرات به ترتیب با 20.2 و 19.3 درصد بازدید، در صدر فهرست پربازدیدها قرار گرفته‌اند. این موضوع بیانگر آن است که تعداد برندهای زیرمجموعه و وسعت هلدینگ لزوماً ضامن بیشتر دیده شدن در فضای شبکه‌های اجتماعی نیست. در این بخش، می‌توانید نمودار توزیع بازدید هلدینگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی را مشاهده کنید، که نمایی از تنوع جایگاه برندها در این فضا ارائه می‌دهد.

 

تکنولوژی و ارتباطات: هلدینگ‌های پربازدید

 دیتاک در گزارش جامع 1402 با نام «رفتار کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی» به سهم صدای اپراتورهای مخابراتی پرداخته بود، حالا در گزارش «برندهای ایرانی در شبکه‌های اجتماعی» به بررسی زیرمجموعه هلدینگ‌های مخابراتی که اغلب در حوزه تکنولوژی و ارتباطات فعال هستند پرداخته‌ایم.

ایرانسل (رتبه 1) و همراه اول (رتبه 2) دو هلدینگ بزرگ در این حوزه هستند که با برندهای زیرمجموعه خود مانند اسنپ، روبیکا و لنز توانسته‌اند سهم بزرگی از بازدیدهای شبکه‌های اجتماعی را به خود اختصاص دهند. 

 

هلدینگ‌های پربازدید و برندهای شاخص

برخی از برندهای زیرمجموعه‌ی هلدینگ‌ها در گزارش «100 برند پربازدید در شبکه‌های اجتماعی» به‌طور یکپارچه بررسی شده‌اند. به‌عنوان مثال، برندهای مواد غذایی زیرمجموعه‌ی گروه گلرنگ، از جمله فامیلا، اویلا و بایودنت، تحت نام تجاری گلرنگ در بین صد برند پربازدید قرار گرفته‌اند.

در ادامه، برخی از این هلدینگ‌ها به‌همراه رتبه‌بندی و برندهای شاخص آن‌ها آمده است:

  • هلدینگ پاک‌وش (رتبه 15): برندهای پرسیل، پریل، تاژ و صاف که در حوزه محصولات بهداشتی فعال هستند.
  • لابراتوار اخوی (پرایم) (رتبه 31): برندهایی همچون پرایم، سی گل و دیپ سنس، بیبی فرست،  فریس، فارمد، اگزومید که اغلب در زمینه محصولات مراقبت از پوست و زیبایی شناخته شده‌اند.
  • پاکسان (رتبه 33): پاکسان، شبنم، برف، گلنار، ارکید، رخشا، گلی، پونه، سپید، کیمیا و…

گروه گلرنگ:

  • محصولات آرایشی-بهداشتی (رتبه 40)؛ مای، اوه، هوم‌پلاس، مریدنت، بینگو، مرسی، نانسی، اکتیو، سافتلن و… پاکشو (59)
  • فروشگاه‌های زنجیره‌ای؛  افق کوروش (اکالا) (رتبه 42)، هایپرفامیلی و…
  • مواد غذایی (رتبه 91)؛ فامیلا، بایودنت، اویلا، اکشن، صنایع غذایی کوروش، کیمبال، آذوقه، بینگو، سانتین، و…
  • تپسی (رتبه 24) فیلم‌نت (رتبه 2)

برخی از برندهای زیرمجموعه هلدینگ‌ها، به عنوان برندهای جداگانه در لیست صد برند پر بازدید جای گرفته‌اند. برای نمونه برند «دیوار» از هلدینگ «هزاردستان» و «اسنوا» از گروه صنعتی «انتخاب» از جمله این برندها هستند. در ادامه، تعدادی از هلدینگ‌ها به‌همراه برخی از برندهای زیرمجموعه و رتبه آن‌ها در این فهرست آمده است:

  • ایرانسل: ایرانسل (1)، اسنپ (رتبه 6)، اسنپ دکتر، اسنپ فود، اسنپ شاپ و…ایرانسل من، لنز، روبیکا، اینترنت ثابت و…
  • شرکت مخابرات ایران: همراه اول (رتبه 2) و شرکت مخابرات ایران (رتبه 60)، ذره‌بین، روبیکا، اوانو، شاد، شسکام، سامان سازه غدیر و…
  • میهن: میهن (رتبه 38)، هایلی، فروت لند، مکنزی، خوشبخت، برنارد، دیلی مارکت، طبیعت سبز، پاندا و…
  • هزاردستان: دیوار (رتبه 11)، کافه بازار (رتبه 28)، بلد، ستون، کارنامه، پیشگامان،  جوانه، قرار،  فانوس
  • شستا: رایتل (رتبه 3)، شستا (رتبه 10)، سیمان شستا، نفت و گاز شستا، ایرانول، داروپخش، داروسازی اکسیر، داروسازی ابوریحان، پارس دارو و…
  • دیجی‌کالا: دیجی‌کالا (رتبه 12)، فیدیبو (رتبه 98)، دیجی استایل، دیجی پی
  • شاتل: شاتل (41)، نماوا (17)، شاتل موبایل
  • توشا: جاباما (رتبه 19)، علی‌بابا (رتبه 26)، زورق
  • صبا ایده: فیلیمو (رتبه 7)، آپارات، صبا ویژن، سینما تیکت، آپارات ورزشی و…
  • خلیج فارس: پتروشیمی خلیج فارس (رتبه 20)، پتروشیمی بندر امام، نوری، پارس، جم، بوعلی سینا و…
  • گروه صنعتی انتخاب الکترونیک: اسنوا (رتبه 44)، دوو، بست، تکنوگاز، انتخاب
  • فولاد مبارکه اصفهان: فولاد مبارکه (رتبه 39)، فولاد سبا،  فولاد هرمزگان، فلز تدارک، باشگاه سپاهان، هلدینگ سرمایه‌گذاری توکا فولاد و…
  • گروه مالی گردشگری: بانک گردشگری (رتبه 57)، سمگا، شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان، شرکت اقتصادی نگین گردشگری ایران، صنعت نفت و گاز لاوان و…
  • سولیکو: کاله (رتبه 45)، فراورده‌های گوشتی سولیکو، مالت شمس، پمینا، فروشگاه سون تن، رستوران بانی‌چاو ایرانیان و…
  • پاسارگاد: بانک پاسارگاد (رتبه 53) و بیمه پاسارگاد (رتبه 77)، فناپ، شناسا، ابرآروان، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، پارس آریان، لیزینگ ماشین آلات و تجهیزات پاسارگاد، خدمات ارزی و صرافی پاسارگاد و…
  • سامان: بانک سامان و بلو بانک (رتبه 56)، بیمه سامان (رتبه 64)، صرافی سامان، اعتبارسنجی حافظ سامان ایرانیان، سامانتل و…

 

نتیجه‌گیری: نقش شبکه‌های اجتماعی در بازنمایی برندهای هلدینگ‌ها

بررسی وضعیت هلدینگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی و قرارگیری برندهای زیرمجموعه آن‌ها در میان صد برند پربازدید، به معنی مدیریت برتر یا محبوبیت این برندها نیست؛ بلکه این بازدیدها نمایانگر میزان حضور و دیده شدن نام آن‌ها در فضای مجازی است، که می‌تواند به دلایل مثبت یا منفی رخ دهد. شبکه‌های اجتماعی بستری است که در آن، نظرات، نقدها و حتی گاه انتقادات شدید کاربران نسبت به برندها مطرح می‌شود و بازتابی از صدای واقعی مشتریان است. شنیدن و تحلیل این صداها، فارغ از مثبت یا منفی بودن آن‌ها، برای درک بهتر موقعیت برندها و تدوین استراتژی‌های هوشمندانه‌تر ضروری است.

اگر شما نیز به دنبال تحلیل دقیق‌تری از وضعیت برندها و هلدینگ‌های ایرانی در شبکه‌های اجتماعی هستید یا نیاز به شنیدن دقیق‌تر بازخوردهای مشتریان در شبکه‌های اجتماعی دارید، ابزار سوشال لیسنینگ دیتاک می‌تواند با ارائه داده‌های جامع، پردازش و تحلیل این داده‌ها، مسیر را برای تصمیم‌گیری‌های موثرتر و شناخت بهتر بازار هموار کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت اشتراک، با ما تماس بگیرید.

 

زهرا کرمی

مقالات مرتبط

چگونه از سوشال لیسنینگ در مدیریت بحران روابط عمومی استفاده کنیم؟

مدیریت بحران یکی از کارکردهای حیاتی در حوزه روابط عمومی به شمار می‌رود. در دنیای امروز، با گسترش رسانه‌های اجتماعی و سرعت بالای انتشار اطلاعات، تشخیص و مدیریت بحران‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از ابزارهای کلیدی در این زمینه، سوشال لیسنینگ (رصد اجتماعی) است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا به سرعت به بحران‌ها واکنش نشان دهند و از هزینه‌های ناشی از آنها بکاهند. در این مقاله با تمرکز بر سامانه دیتاک به بررسی چگونگی استفاده از سوشال لیسنینگ برای مدیریت بحران روابط عمومی خواهیم پرداخت.

دیدگاهتان را بنویسید