تحلیل شبکه اجتماعیعمومی

برترین کانال های تلگرام فارسی در سال ۹۹

رده بندی کانال های تلگرام بر اساس تعداد اعضا و نرخ مشارکت

تلگرام را می‌توان موثرترین رسانه آنلاین خبری و اطلاع‌رسانی ایران نامید. این شبکه اجتماعی با تسهیل ارتباط بین افراد، ارتباطات میان فردی را رونق می‌بخشد و با امکان تاسیس کانال، ظرفیت‌های یک رسانه را برای هر فرد مهیا می‌کند. علی‌رغم محدودیت‌هایی که برای دسترسی به تلگرام در ایران ایجاد شده، هنوز هم این شبکه اجتماعی برای افراد و کسب‌و‌کار ها به عنوان منبعی برای کسب اخبار و بستری برای تولید محتوا و فروش محصولات استفاده می‌شود. در این گزارش برای شناخت هرچه بیشتر علایق کاربران تلگرام به سراغ پرمخاطب ترین و برترین کانال های تلگرام رفته و تلاش کرده‌ایم تا تغییرات یک ساله این رده‌بندی را مرور کنیم.

برترین کانال های تلگرام فارسی در سال ۹۹

تصویر زیر ۱۰ کانال پرمخاطب تلگرام فارسی را در سالی که گذشت نشان می‌دهد.

برترین کانال های تلگرام در سال 99
پرمخاطب ترین کانال های تلگرام فارسی در سال ۹۹

خبر و موسیقی؛ انتخاب اول کاربران

در یک نگاه کلی، می‌توان مشاهده کرد، کانال‌های موسیقی و خبری ترکیب پرممبرترین کانال های تلگرام را تشکیل داده‌اند که از این حیث تفاوت اندکی با رده‌بندی سال گذشته دارد.

ابزار سوشال لیسنینگ دیتاک

رتبه اول لیست ما به کانال «دنیای ترانه | آهنگیفای» اختصاص دارد. این کانال در گزارش سال ۹۸ نیز در همین جایگاه اول قرار داشت با این تفاوت که در طول یک سال گذشته موفق شده شده تا رشد ۲۰۰ هزارتایی فالوور را تجربه کند و مخاطبانش را از ۴٫۵ میلیون در سال ۹۸ به ۴٫۷ میلیون در سال ۹۹ افزایش دهد. رتبه دوم کانال ها نیز به یک کانال از خانواده موسیقی و انتشار آهنگ تعلق گرفته است. کانال ملوبیت (melobit) به عنوان رسانه‌ای که کار پیداکردن موسیقی‌های قدیمی و جدید را برای مخاطبان آسوده نموده توسط ۳٫۸ میلیون کاربر دنبال می‌شود. این کانال ضمن افزایش ۱۰۰ هزارتایی مخاطبانش، همچون سال گذشته وضعیت خود را در جایگاه دوم پرممبرتری‌ ها تثبیت کرده است.

در ادامه تحلیل ما نشان می‌دهد، کانال خبری «خبر فوری» با ۳٫۶ میلیون فالور توانسته رتبه سوم را کسب کند؛ این در حالی است که در گزارش سال ۹۸ این کانال با ۲٫۶ میلیون فالور در رتبه چهارم قرار گرفته بود. افزایش ۳۸ درصدی کاربران خبرفوری در طول یک سال گذشته حاکی از عملکرد مناسب این رسانه خبری و علت صعود یک پله‌ای آن است. جایگاه چهارم رده‌بندی دیتاک به کانال «بانک موزیک|آهنگ جدید» تعلق گرفته است. کانال مذکور نیز همچون آهنگیفای و ملوبیت به کار انتشار موزیک می‌پردازد و از این حیث تفاوت قابل ملاحظه‌ای با آن‌ها ندارد. نکته حائز اهمیت، غایب بودن این کانال در میان ده کانال پرمخاطب سال ۹۸ است.

صعود خبر فوری و سقوط آخرین خبر

در رده پنجم کانال های پرممبر، مجددا با یک کانال خبری معروف با نام «آخرین خبر» روبرو می‌شویم. آخرین خبر در سال ۹۸ با ۳ میلیون ممبر در رده سوم پرمخاطب‌ترین‌ها قرار داشت و عنوان «پرمخاطب‌ترین کانال خبری» را یدک می‌کشید؛ اما در طول یک سال گذشته، به دنبال افت نسبی ۲۰ درصدی دنبال کنندگان، تعداد اعضای آن به ۲٫۴ میلیون رسید و موجب شد تا در رده بندی امسال به رتبه پنجم سقوط کند.

پس از آخرین خبر، پنج کانال خبری دیگر با نام‌های «خبر از ما»، «BEST OF PERSIAN» و «خبر فوری»، «خبر‌ویژه» و « اخبار روز ایران » به ترتیب با ۲٫۱ میلیون، ۲٫۱ میلیون، ۲ میلیون، ۱٫۹ میلیون و ۱٫۹ میلیون ممبر در رتبه‌های ششم تا دهم قرار گرفته اند.

سلامتی و سرگرمی از جمع برترین کانال های تلگرام فارسی کنار رفتند

شایان ذکر است، اگر چه موسیقی و خبر، موضوعات کانال های پرمخاطب سال ۹۹ را تشکیل داده اند اما مرور گزارش سال ۹۸ نشان می‌دهد، پرممبرترین‌های سال گذشته از تنوع موضوعی بیشتری برخوردار بوده‌اند. به طور مثال کانال «مجله پزشکی» با موضوع سلامتی در سال ۹۸ رتبه پنجم را در اختیار داشته که علی رغم پیدایش همه‌گیری کرونا و موضوعات مرتبط با آن با گذشت یک سال اعضای آن از ۲٫۲ میلیون به ۱٫۴ کاهش یافته و از لیست ۱۰ کانال پر مخاطب کنار رفته است. همچنین کانال «گیلین گیلین» نیز که در حوزه محتوای سرگرمی فعالیت دارد، در سالی که گذشت با کاهش ۳۳ درصدی ممبر مواجه شده و اعضای آن از ۲٫۱ میلیون در سال ۹۸ به ۱٫۴ میلیون در سال ۹۹ تقلیل یافته است.

کانال های خبری در صدر بیشترین بازدید

اگرچه ما برای رده بندی کانال‌های پرمخاطب سال ۹۹ معیار «بیشترین ممبر» را ملاک کار خود قرار داده ایم اما این سنجه از این نظر که مخاطبان غیر فعال یا فیک را در نظر نمی گیرد، ملاک مناسبی برای تعیین کیفیت محتوا و تعامل شکل گرفته میان مخاطبان و کانال ها نمی‌باشد. از این رو در ادامه کانال‌های مورد بررسی را مجددا بر اساس سنجه نرخ مشارکت -که از تقسیم میانگین بازدید پست به تعداد اعضای کانال بدست می آید- رده بندی خواهیم نمود.

کانال خبری «BEST OF PERSIAN» با نرخ مشارکت ۲۴٫۸ درصدی و میانگین بازدید ۵۲۳k از حیث تعامل مخاطبان با اختلاف عملکرد بهتری را از خود نمایش می‌دهد. همانطور که در تصویر مشخص است پس از این مورد، کانال‌های خبر فوری و آخرین خبر در رده‌های بعدی برترین کانال‌های پرمخاطب جای گرفته اند. به علاوه از میان کانال‌های موسیقی نیز، می توان نشان داد، کانال ملوبیت عملکرد بهتری نسبت به آهنگیفای و بانک موزیک داشته است.

حفظ مخاطب، چالش اصلی کانال های تلگرام

جمع بندی ما حاکی از آن است که بر خلاف شبکه اجتماعی اینستاگرام که همه صفحات پرمخاطب آن در سال گذشته افزایش فالوور را تجربه کرده‌اند، تلگرام وضعیت متفاوتی داشته و همچنان که بعضی از کانال ها رشد داشته اند، برخی دیگر از پرممبر ها با افت شدید مخاطب مواجه شده اند و جایگاه خود را در میان برترین کانال ها از دست داده اند.

حوزه فعالیت شرکت دیتاک چیست؟

شرکت دانش بنیان دیتاک در حوزه‌های مختلف تکنولوژیک همچون پردازش زبان طبیعی، متن کاوی، ارائه سرویس‌های ویژه تحلیل و پردازش متن، ساخت و ایجاد بولتن خبری، هوش تجاری و داده‌کاوی، تحلیل داده‌های حجیم، جمع‌آوری و تحلیل محتوای شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی (شامل تلگرام، اینستاگرام، توییتر و وبسایت‌های خبری)، پیاده‌سازی و تولید نرم‌افزارهای سازمانی و طراحی و پیاده‌سازی اپلیکیشن‌های موبایل فعالیت دارد.

دیتاک چه محصولات و خدماتی ارائه می‌دهد؟

عمده‌ترین محصولات و خدمات دیتاک سامانه روابط عمومی دیتاک، بولتن‌ساز، گزارشات تحلیلی (تصویر چهره، شبکه انتشار محتوا و …)، سکوی هوشمند پردازش داده و تله بات دیتاک است.

محصولات دیتاک برای چه کسب و کارها و سازمان‌هایی مناسب است؟

این محصولات به تصمیم‌گیران و مدیران سازمان‌ها و شرکت‌ها در جهت افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها با استفاده از تبدیل داده‌های پراکنده به اطلاعات و دانش موثر و بکارگیری هوش کسب و کار در حوزه‌های مختلف کمک می‌کند. اصحاب رسانه، روابط عمومی‌ها، فعالین و کسب و کارهای فضای مجازی، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی و … می‌توانند برای بهبود کسب و کار خود از این محصولات بهره ببرند.

چگونه می‌توان با دیتاک در ارتباط بود؟

جهت ارتباط سریع با دیتاک از شماره ۰۹۳۶۲۲۷۰۲۴۲ یا لینک زیر استفاده کنید.

[button color=”red” size=”big” link=”https://dataak.com/%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a8%d8%a7%d8%b7-%d8%a8%d8%a7-%d8%af%db%8c%d8%aa%d8%a7%da%a9/” icon=”” target=”true” nofollow=”false”]ارتباط با ما[/button]

ابزار سوشال لیسنینگ دیتاک را رایگان امتحان کنید

امیرمحمد قدسی

من، امیر محمد قدسی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی، هستم. به پژوهش و تحلیل در حوزه ارتباطات سیاسی و رسانه های اجتماعی با استفاده از روش های محاسباتی نوین در کنار روش های کیفی و به طور خاص تحلیل گفتمان انتقادی علاقه‌مندم و سعی می‌کنم به صورت مستمر اطلاعات و تجربیاتم را در این زمینه افزایش دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا